Budući studenti, nastavnici, saradnici i svi oni koji podržavate Visoku poslovno-tehničku školu u Doboju, obraćam vam se srdačnom dobrodošlicom kao direktor ove institucije.

Želja nam je da svima koji su zainteresovani za oblasti poslovne ekonomije, tehničkog i bezbjednosnog menadžmenta, te računarstva i informatike,  pružimo visokostandardno obrazovanje i otvorimo vidike za mogućnost primjene stečenih znanja.

Ostvarivši potrebne savremene uslove za nastavu i rad u ovoj ustanovi stvorili smo kvalitetnu osnovu za praćenje svjetskih trendova u stvaranje stručnih kadrova prema principima Bolonjske deklaracije.

Cilj nam je osposobiti kadrove koji će imati stručnost, otvorenost i integrativnost, fleksibilan i konkurentan pristup, pozitivan stav i optimistički duh uz razvijanje kritičke svijesti, kao i visoke moralne standarde.

U tu svrhu ćemo organizovati interaktivnu, interdisciplinarnu i multimedijalnu nastavu kroz mentorski rad i nesebično zalaganje eminentnih predavača i dokazanih autoriteta iz naučnih oblasti kojima se bave.

Sve ovo naravno iziskuje puno truda, strpljenja i pozitivnog duha koji možemo stvoriti samo zajedničkim naporima i zalaganjem svih zainteresovanih za uspješnu realizaciju ovog značajnog društvenog projekta.


dr Ladin Gostimirović
Direktor VPTS Doboj