Opis obuka


  Kurs CNC operater


Ako želite postati CNC operater/ programer ovo je jedinstvena prilika za Vas!


Upišite se na Kurs za CNC operatera/programera koji izvodi Visoka poslovno tehnička škola Doboj!


Kurs je podijeljen u module:

  • Modul 1 – CNC operater i radionički programer
  • Modul 2 – CNC operater i radionički programer sa osnovama mašinstva
  • Modul 3 – CAD/CAM programer CNC mašina
  • Modul 4. – CNC operater/programer- integralni kurs


Postoji mogućnost izbora samo jednog ili više modula, što zavisi od Vaših potreba.


[ Detaljnije ]


  Kurs zavarivanja


Nudimo obuku varenja i certificiranja (atestiranja) na svim manuelnim postupcima. U programu su sljedeći procesi varenja:

  • 131 MIG- Elektrolučno zavarivanje taljivom žicom u zaštiti inertnog plina- Argon ili helijum
  • 135 MAG- Elektrolučno zavarivanje taljivom žicom u zaštiti aktivnog plina- CO2
  • 141WIG/TIG- Elektrolučno zavarivanje netaljivom (volfrmam) elektrodom u zaštiti inertnog plina TIG/WIG (141) -argonsko varenje

[ Detaljnije ]


Aktivnosti


  [01.09.2021] - Počela obuka polaznika na kursevima za CNC i zavarivanje  [20.05.2021] - Potpisan ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021” - VPTŠ i USAID


O projektu


20. maja 2021. Visoak poslovno tehnička škola Doboj potpisala je sa USAID-om ugovor o realizaciji projekta: „CBTE Doboj- Center of Excellence 2021“- VPTŠ Doboj- Centar izvrsnosti.

Ovaj projekat je podržan od USAID WHAM projekta, a pokrenut je kao rezultat detaljnog istraživanja tržišta rada i kontakata sa kompanijama iz metaloprerađivačkog sektora na prostoru šire regije grada Doboja. Pokrenuvši istraživanja, Visoko poslovno tehnička škola Doboj je kao cilj imala aktiviranje postojeće radne snage i veći pristup tržišnim aktivnostima.

U aktivnosti pod nazivom „CBTE Doboj – Center of Excellence 2021“ (VPTŠ Doboj – Centar izvrsnosti 2021), ova visokoškolska institucija opremiće sopstveni centar za obuku polaznika kurseva najsavremenijim mašinama i uređajima, koji su u funkciji metaloprerađivačkog sektora:

- laser za zavarivanje 1000W
- virtuelni aparat za zavarivanje Fronius
- 3D štampač


Pored opremanja centra izvrsnosti, u sklopu projekta, biće organizovani i kurseve za dva tipa obuke, CNC i obuka za zavarivače za ukupno 30 polaznika kurseva, tj. 15 po svakoj grupi. U planu je da 10 polaznika budu osobe koje su već u radnom odnosu, dok bi preostalih 20 polaznika bili iz grupe nezaposlenih od kojih bi najmanje 10 kandidata u toku projekta, trebalo da zasnuje radni odnos.

Glavni cilj ove aktivnosti je postavljanje novih standarda kroz tehnološki napredak Centra za obuku kojim će se omogućiti savremena i efikasna obuka kandidata, te bolja konkurentnost na tržištu rada.

Projekat predviđa međusobnu saradnju između Visoke poslovno tehničke škole Doboj i kompanija iz okruženja koje posluju u metaloprerađivačkom sektoru. Ova saradnja ostvarivaće se kroz obuke već zaposlenih radnika pojedinih kompanija, a svi nezaposleni kandidati, koji završe obuku biće u prilici da dođu u direktan kontakt sa poslodavcima, koji su u potrazi za odgovarajućom, stručnom i osposobljenom radnom snagom.

S obzirom na sve veći odliv kvalifikovane radne snage u inostranstvo i deficit određenih profila na tržištu rada, poseban doprinos projekta vidi se u stvaranju uslova za ostanak stručnih i kvalifikovanih radnika, naročito mladih, kroz zapošljavanje u prosperitetnim industrijskim sektorima, na produktivnijim i bolje plaćenim radnim mjestima.

Fotogalerija


       
       
       
       
       

Promo videoOvaj segment web stranice je podržan od strane


Podaci navedeni na ovoj stranici nisu službeni podaci američke vlade i ne predstavljaju stavove Američke međunarodne agencije za razvoj ili američke vlade.